Το εργαστήριο μας εκτελεί COVID-19 RAPID TEST στην προβλεπόμενη τιμή για τις ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν εμβολιαστεί.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις επικεντρώνονται στην ανίχνευση και στη μελέτη των μικροοργανισμών, με βάση τις διαφορετικές τους ιδιότητες και τις κλινικές τους εκδηλώσεις.. Κυριότερες εξετάσεις είναι οι καλλιέργειες βιολογικών δειγμάτων (ούρα, κόπρανα, κολπικά – τραχηλικά υγρά, σπέρμα, υγρό τραύματος, σίελος, δερματικές βλάβες κλπ), η εκτέλεση δοκιμής ευαισθησίας σε μια ευρεία γκάμα αντιβιοτικών (αντιβιόγραμμα) και η αναζήτηση παρασίτων σε διάφορα θρεπτικά υλικά ή υπό μικροσκόπιση. Η καλλιέργεια κλινικών δειγμάτων είναι χρονοβόρα διαδικασία και ολοκληρώνεται συνήθως σε 24 με 48 ώρες.

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι αιματολογικές εξετάσεις αφορούν τη μέτρηση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων σε ειδικό αιματολογικό αναλυτή, τον έλεγχο αναιμίας μέσω της μέτρησης της αιμοσφαιρίνης και του αιματοκρίτη και τον έλεγχο της μορφολογίας των κυττάρων στο υψηλής ευκρίνειας οπτικό μικροσκόπιο χρησιμοποιώντας ειδικές χρώσεις προς αποκλεισμό αιματολογικών παθήσεων.

ΑΙΜΟΣΤΑΣΗ

Η αιμόσταση είναι το σύνολο των μηχανισμών που προκαλεί φυσιολογικά την πήξη του αίματος και την αρχική επούλωση τραυμάτων. Η μέτρηση των παραγόντων της πήξεως και του χρόνου προθρομβίνης βοηθά το γιατρό σας να ρυθμίσει τη δόση των αντιπηκτικών σας φαρμάκων. Οι εξετάσεις αυτές είναι πολύ ευαίσθητες και απαιτούν εξειδικευμένη τεχνική και εμπειρία, διότι οποιοδήποτε λανθασμένο αποτέλεσμα μπορεί να παρασύρει τον κλινικό γιατρό σε χορήγηση λανθασμένης δοσολογίας με αποτέλεσμα αιμορραγία ή αντίθετα σε υπερπηκτικό σύνδρομο δηλαδή θρόμβωση.

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι βιοχημικές εξετάσεις που εντάσσονται συμβάλλουν ουσιαστικά στην άμεση διερεύνηση της λειτουργίας του οργανισμού, ελέγχοντας τη λειτουργία των οργάνων του σώματος: νεφρική, ηπατική λειτουργία, έλεγχος λιπαιμικού προφίλ (χοληστερίνη, τριγλυκέριδια, HDL, LDL, ολικά λιπίδια, απολιποπρωτεϊνη Α, απολιποπρωτεϊνη Β, Lp(a) κτλ.).

ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο ορμονολογικός έλεγχος άφορα μετρήσεις ορμονών και χρησιμεύει στον έλεγχο των ενδοκρινών αδένων και παθήσεων που σχετίζονται με αυτούς. Ειδικότερα, αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για τον έλεγχο του θυρεοειδούς, του σακχαρώδους διαβήτη, της οστεοπόρωσης, των διαταραχών ανάπτυξης, των παθήσεων των επινεφριδίων,των προβλημάτων αναπαραγωγής, κ.ά, και συμβάλει στην παρακολούθηση και της θεραπείας τους.

ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι ανοσολογικές εξετάσεις ελέγχουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις και οδηγούν στον προσδιορισμό των παθολογικών μηχανισμών και λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί έναν αξιοσημείωτο μηχανισμό προσαρμογής, ο οποίος προστατεύει τον οργανισμό από παθογόνους μικροοργανισμούς και ασθένειες.

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

 Το εργαστήριο μας προσφέρει μια σειρά από ειδικές αναλύσεις προληπτικού ελέγχου (CHECKUP) και άλλες ομαδοποιημένες εξετάσεις σε ειδικές και προσιτές τιμές.

Μάθετε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να ξέρουμε για να ετοιμαστούμε για εργαστηριακές εξεταστείς. 

Ρωτήστε μας εδώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Λ. Παπάγου 99 (απέναντι από την 6°  στάση του λεωφορείου, κοντά στην Πλατεία Γαρδένια), Ζωγράφου, Αθήνα, 15573. 

Χάρτη Google εδώ.

Τηλέφωνο

210 7785 948

Τοποθεσία

Λ. Παπάγου 99 (απέναντι από την 6η  στάση του λεωφορείου, κοντά στην Πλατεία Γαρδένια), Ζωγράφου, Αθήνα, 15573

Ωράριο Λειτουργιάς

Δ-Π: 7:30 πμ – 1:00 μμ

1 + 11 =

Call Now Button